Читај ми

НАПРЕДУЈУ РАДОВИ НА НОВОЈ ЗГРАДИ ХИТНЕ ПОМОЋИ

Члан Градског већа за здравство проф. др Золтан Хорват и директор Завода за хитну медицинску помоћ др Богдан Живановић обишли су објекат нове зграде Хитне помоћи који је у изградњи и биће опремљен по европским стандардима.

Објекат на Булевару патријарха Павла простираће се на 5.300 метара квадратних, у њему ће бити педијатријска хитна служба, амбуланта за одрасле и собе за реанимацију и опсервацију. Предвиђено је и место за стоматолошку ординацију и све време отворену апотеку. Кол-центар биће повезан са свим колима Хитне помоћи у граду и околини, али и здравственим установама у целој Србији. Имаће и едукативни центар, који ће моћи да се претвара у простор са 200 кревета, у случају елементарне непогоде или заразних болести.

- Није прошло много од како смо положили камен темељац за зграду Хитне помоћи, мада се на њену изградњу чекало неколико година што је мучило Новосађане, али и запослене у Заводу за хитну медицинску помоћ. Коначно ће медицински радници добити свој дом, Новосађани један репрезентативни објекат, а доктори и студенти ће имати могућност да се едукују у изузетном простору нове зграде Завода. Град Нови Сад и Покрајина су веома задовољни динамиком радова, а извођач „Градитељ НС“ поштује рокове изградње и уколико наставе  овим темпом, oбjeкaт би мoгao бити зaвршeн и прe рoкa. До краја марта следеће године зграда би требало да буде предата на употребу Заводу за хитну медициску помоћ, а то нам отвара и нове могућности јер ће се у стару зграду Завода преселити део Лиманског Дома здравља у којем ће почети темељни радови финансирани средствима Републике Србије. Данас смо се уверили да су почели инсталациони радови, ради се грејање, водовод и канализација, а ускоро ће почети и изградња мреже оптичких каблова за повезивање компјутера. Оно што је остало да се одради јесу прикључци за струју, воду, грејање и канализацију како би сређивање екстеријера и спољни радови могли несметано да се обављају. Локација на којој се налази нова зграда Завода је одлична јер има излазе у свим правцима и ту ће бити седиште Хитне помоћи, односно главни пункт, док већ имамо наше пунктове с возилима и екипама на Клиси, у Петроварадину, Футогу и Сремској Каменици – рекао је проф. др Золтан Хорват и додао да ће се ускоро расписивати и тендери за набавку медицинске и немедицинске опреме како би Новосађани добили потпуно опремљену зграду Завода за хитну медицинску помоћ до краја марта следеће године.

Директор Завода за хитну медицинску помоћ др Богдан Живановић нагласио је да ће се у новој згради радити и прехоспитално збрињавање пацијената из области хитне медицинске помоћи што је једна од погодности у раду Хитне помоћи.

Нови Сад, 8. август 2017. године