Читај ми

НАПРЕДУЈУ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ВРТИЋА НА САЈЛОВУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао је градилиште новог вртића Предшколске установе „Радосно детињство“ на Сајлову, укупне површине 1765,85 м2. Вртић ће по завршетку изградње моћи да прими 250 деце, и то децу од јасленог до предшколског узраста.

- Задовољан сам динамиком извођења радова на изградњи будућег вртића на Сајлову. По први пут, ово приградско место, која поприма све више обрисе градске месне заједнице, коначно добија просторе јавне намене, почевши од објекта месне заједнице, изградње православног храма, до новог вртића. Могли смо чути од извођача радова, чији рад желим да похвалим, да се окончање радова очекује до јуна, иако је уговорени рок септембар ове године. Овај вртић ће повећати капацитете за 250 деце у објекту од око 1800 квадратних метара, чија је вредност изградње 285 милиона динара. Трудићемо се да буде решен и проблем паркирања у околини, како би родитељи несметано могли да довозе и одвозе децу, и то не само из Сајлова, већ и Југовићева и Руменке. Око 13 милиона динара је уложено у чак 37 улица на Сајлову, у погледу изградње водовода и канализације, асфалта и јавне расвете, а остало је пар улица које треба да буду решене ове године. У складу са развојем Сајлова, кренули смо у процес експропријације парцеле за изградњу основне школе, али смо ту наишли на спор са власником парцеле, а разлог није, као што је то уобичајено, новчане природе већ власник сматра да ту не треба да буде основна школа. Ипак, верујем да ћемо на суду успети да докажемо јавни интерес реализације те инвестиције, како бисмо што пре започели планирање и пројектовање основне школе на Сајлову - рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Вртић који се гради у Улици Горње Сајлово бр. 37 биће спратности П+1, поседоваће сопствени систем видео надзора и дојаве пожара, за грејање објекта је предвиђена изградња топлотне подстанице са гасним генератором, а хлађење објекта системом VRF. Извођач је „Монтоп про“ доо из Ветерника који је радове на изградњи започео крајем јуна прошле године. Уговорени рок за завршетак радова је септембар 2022. године, док извођач предвиђа окончање посла за јун.

Нови Сад, 26. јануар 2022. године