Читај ми

НАПРЕДУЈУ РАДОВИ НА ЧЕТВРТОЈ ДЕОНИЦИ БУЛЕВАРА ЕВРОПЕ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић обишао је радове на изградњи четврте деонице Булевара Европе, која обухвата потез од Руменачког пута до аутопута Е-75, у укупној дужини од око 3100 метара.

- Ово је највећи инфраструктурни део булевара који смо до сада радили, а вредност инвестиције је око 2,5 милијарде динара. Овај део трасе, у дужини од око 850 метара, ради ЈКП Пут, а археолошки радови на овој локацији биће готови током маја, када ће бити и уклоњени објекти института. Очекујемо да радови буду завршени у договореном року, који предвиђа 240 дана – истакао је градоначелник Павличић.

Према речима в.д. директора ЈП Завод за изградњу града Мирјане Дејановић на траси су активна три градилишта.
- Осим на деоници код Руменачког пута, ради се и код Привредникове улице где започиње изградња надвожњака изнад железничке инфрaструктуре, а у децембру је започета изградња прилаза за нови мост преко канала ДТД – нагласила је Дејановићева.

Радовима на изградњи моста преко канала ДТД, у децембру прошле године, започета је реализацијa 4. деонице Булевара Европе. Будући мост биће дугачак 176 метара, широк 13,70 метара, а имаће две коловозне траке, пешачке и бициклистичке стазе.

У оквиру планираних радова биће изграђене две коловозне траке са по две саобраћајне траке, пешачке и бициклистичке стазе, као и јавно осветљење. Изградиће се и две кружне раскрснице, једна пре канала ДТД, као веза са Привредниковом улицом, а друга после канала према аутопуту, као веза са Приморском улицом.


Нови Сад, 4. мај 2012. године