Читај ми

НАПРЕДУЈЕ ИЗГРАДЊА ДОМА ЗДРАВЉА У ФУТОГУ

Завршена је прва фаза изградње новог објекта Дома здравља у Футогу. Градоначелник Новог Сада Игор Павличић обишао је радове који се изводе на унутрашњости објекта, у оквиру друге фазе.


- Стари објекат није био адекватан, Футог је чекао 30 година да добије нову зграду Дома здравља. С обзиром на то да се број становника у овом насељу дуплирао, највише захтева Футожана одоносило се управо на решавање тог проблема. Ово је највећа инвестиција Дома здравља и највећи објекат који смо градили, рачунајући објекте у Сремској Каменици и у Шангају. Динамика радова је и бржа од планиране, тако да крајем јуна можемо очекивати да зграда буде усељена, и да званично Дом здравља овде почне да ради – нагласио је градоначелник Павличић.


Директор Дома здравља Нови Сад др Живота Лазаревић истакао је да је инвестиција изградње новог објекта у Футогу вредна 70 милиона динара и захвалио се градоначелнику на огромној подршци коју је Град Нови Сад пружио здравству, улажући у побољшање здравствене заштите Новосађана.


Нови објекат ће имати 1.200 м² и биће приземан, а гради се према принципима енергетске ефикасности. У њему ће бити одељења опште медицине, педијатрије, стоматологије, лабораторије, гинекологије, као и просторије за патронажу и кућно лечење. У складу са нормативима, планира се и интернистичка ординација неколико дана недељно.


Нови Сад, 25. април 2012. године