Читај ми

НАПАД ГРАФИТИМА НА ПОШТЕЊЕ И ПРАВДУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић најоштрије осуђује исписивање графита у Новом Саду уперених против Првог потпредседника Владе Србије Александра Вучића.

- Борба против криминала и корупције која се спроводи у нашој земљи недвосмислено показује решеност власти да се обрачуна са свима који желе да наруше систем правих вредности и окористе се на штету поштених грађана Србије. Она неминовно за собом носи и тешко бреме које управо најистакнутији и најпожртвованији припадници власти носе на својим плећима и уместо да им се да ветар у леђа, кукавички им се подмећу ноге. Управо то је јуче доживео Нови Сад, град познат као место у којем се шири дух мира и толеранције, а који је вековима омеђен правим вредностима и поштовањем – рекла је ПР градоначелника Нада Кобац и додала да овај срамни потез не може да баци сенку на наш град и да тај чин није право огледало и слика Новосађана и људи који живе у Новом Саду.

Подсећамо све оне који желе да нанесу штету нашем граду и грађанима да је Нови Сад сигуран град и да ће такав остати, упркос минорним покушајима да се осујете борци за правду и за бољи живот свих нас. Борба против корупције која се континуирано спроводи у свим градовима наше земље, очигледно је некога навела на обрачун срамном методом уништавања туђе имовине, као и покушајем блаћења имена човека који се бори за правду.

Припадници Полицијске управе у Новом Саду су извршили увиђај на местима где су исписани графити увредљиве садржине, а тужилаштво је то кривично дело окарактерисало као уништење и отуђење туђе ствари. Градоначелник Вучевић је затражио да починиоци овог дела буду откривени и санкционисани у складу са законом, а у сарадњи са ЈКП „Чистоћа“ данас ће бити уклоњена оба графита.

Нови Сад, 7. децембар 2012. године