Читај ми

НАЈАВЉЕН ДРУГИ „НОВОСАДСКИ ОКТОБЕРФЕСТ“

Члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић присуствовао је конференцији за новинаре поводом предстојећег „Октоберфеста” који ће бити одржан од 20. до 21. октобра у Мастер центру Новосадског сајма. О сaмoм фeстивaлу и oвoгoдишњeм прoгрaму гoвoрили су и гeнeрaлни дирeктoр Нoвoсaдскoг сajмa Слoбoдaн Цвeткoвић, прeдсeдник „Color Press Grоup“ Рoбeрт Чoбaн, зaмeницa дирeктoрa Нeмaчкo-српскe приврeднe кoмoрe Дoрис Дaнилoвић, као и фрoнтмeн групе „Love Hunters“ Mилaн Mумин.

- Након успешног прошлогодишњег „Новосадског Октоберфеста“ сведоци смо да је Град у том тренутку донео добру одлуку када је одлучио да подржи ову манифестацију. Тада смо причали да Град не жели да се манифестације заврше са 1. септембром, већ је тежња била да продужимо ту сезону, и мислим да смо са „Октоберфестом“, који је отворио део јесењих и зимских манифестација, направили пун погодак. Касније смо имали и неколико зимских манифестација, а све то је резултирало повећањем броја туриста у Новом Саду. Када говоримо о туризму у граду, прошла година је била рекордна, јер је чак 60 хиљада више туриста посетило Нови Сад  у односу на претходну годину. Ове године, за првих седам месеци, имамо 10 % више туриста у односу на 2016. годину тако да то јесу добри показатељи. За „Новосадски Октоберфест“ прошле године тражила се карта више, програм и атмосфера су били јако добри и ове године очекујемо још више посетилаца– рекао је Милорад Радојевић и додао да је Град са задовољством поново подржао ову манифестацију.

Генерални директор Новосадског сајма Слободан Цветковић нагласио је да је претходни „Новосадски Октоберфест“ био изузетно добар, с обзиром на то да је 16 хиљада људи посетило ову манифестацију.

- Менаџмент Новосадског сајма је увидео да имамо веће капацитете него што је њихова искоришћеност, и отворили смо врата према иновативним људима и компанијама као што је  „Color Press Grоup“. Желим да се захвалим градоначелнику Милошу Вучевићу који је подржао ову идеју, као и амбасади НР Немачке и Немачко-српској привредној комори на подршци приликом организације – истакао је Слободан Цветковић.

Председник „Color press Grоup“ Роберт Чобан је рекао да ће и ове године фестивал трајати два дана и да ће тенденција бити да се исправе евентуалне грешке од прошле године.

- Новосађани и њихови гости биће у прилици да уживају у више десетина марки пива из целог света, баварским кобасицама, перецама и пуно добре забаве. „Новосадски Октоберфест“ ће две недеље уочи фестивала имати свој штанд на Тргу слободе у центру града где ће посетиоци бити у прилици да купе сувенире, улазнице, али и да уживају у пиву, кобасицама и перецама. Такође, на Сајму туризма који нам предстоји, организоваћемо и кaстинг зa кoнoбaрицe и кoнoбaрe "Oктoбeрфeстa" и другe прoмoтивнe aктивнoсти – нагласио је Роберт Чобан.

Према речима заменице директора Немачко-српске привредне коморе Дорис Даниловић „Октоберфест“ је највећи немачки национални фестивал који је одавно прешао границе Немачке, а нагласила је и то да се слични фестивали одржавају у целом свету.

- Драго нам је да постоји ова манифестација која служи промоцији баварске културе и традиције, али и лепог дружења и добре забаве. Верујем да ће „Новосадски Октоберфест“ на основу најављеног програма, бити пун погодак не само за Град Нови Сад, него и за цео регион – рекла је Дорис Даниловић.

Предвиђен је и богат музички програм у оквиру којег ће наступити „Хлaднo пивo“, „СAРС“, „Orthodox Celts“, „Drum ‘N’ Zez“, „Прљaви инспeктoр Блaжa и Кљунoви“, „Love Hunters“, „Aмajлиja“ и многи други. Улазнице за манифестацију се могу набавити путем мреже „Gigstix“.

 

Нови Сад, 27. септембар 2017. године