Читај ми

НАЈАВЉЕН 14. МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ ВИНА – ИНТЕРФЕСТ

Члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић присуствоваo је конференцији за новинаре поводом најаве предстојећег Међународног фестивала вина – Интерфест, који ће бити одржан на Тргу слободе од петка 16. до недеље 18. јуна. На конференцији су се обратили и директорка Интерфеста Наташа Будисављевић - Радишић, као и директорка винарије „Мачак“ из Ирига Ђурђица Јојић - Новаковић.

- Пред Новим Садом је сезона великих манифестација, а Интерфест је први у низу таквих догађаја, који сваке године има све већи број излагача и посетилаца. Вино већ одавно није само пиће, вино је одраз културе, традиције и туристички производ, а сугуран сам да ћемо ове године имати богату понуду. Фестивал је идеална прилика да се склопе нови послови и остваре контакти између посетилаца и произвођача вина. Град Нови Сад је са задовољством подржао ову манифестацију, то ћемо радити и у наредном периоду, а са нестрпљењем очекујемо отварање фестивала и надамо се да ће следећи, јубиларни бити најбољи до сада -  рекао је Милорад Радојевић.

Директорка Интерфеста Наташа Будисављевић - Радишић истакла је да ће се на овогодишњем, 14. по реду Интерфесту, представити више од 70 винских подрума из 11 земаља.

- Уз овакав импозантан број учесника, посетиоце очекују и пратећи музички програм, као и стручни панели и дегустације. На овогодишњем Интерфесту биће доста нових излагача из Србије и из иностранства, нових винарија и винских премијера. Ово је прилика да упознамо страна вина и туђу традицију, да их упоредимо са нашима и да научимо нешто ново – нагласила је Наташа Будисављевић – Радишић.

Међународни фестивал вина – Интерфест трајаће од петка до недеље, радно време је од 19.00 – 24.00 часа, улаз је слободан, а цена ваучера за дегустацију вина износи 100 динара.

Нови Сад, 13. јун 2017. године