Читај ми

НА ТРГУ СЛОБОДЕ ОДРЖАН КОШАРКАШКИ ТУРНИР ЗА ДЕЦУ

У оквиру пројекта „Сви смо један тим“ који реализује компанија НИС, у сарадњи са Кошаркашким савезом Србије, на Тргу слободе одржан је мини баскет турнир „Викенд шампиона“ који је окупила преко 200 младих кошаркаша, дечака и девојчица. Манифестацији која најављује предстојеће Европско првенство у кошарци за жене, поред великог броја деце присуствовали су представници Кошаркашког савеза Србије и Кошаркашког савеза Војводине а присутне је на отварању манифестације поздравио члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин.

-  Веома ми је драго што се у Новом Саду данас одржава манифестација која промовише спорт и здраве начине живота код најмлађих. Деца треба да одрастају играјући се на отвореном простору, игралиштима и спортским теренима и Град ради на томе да створи услове за такве активности, али и да подржи пројекте који доприносе том циљу. Овом приликом желим да се захвалим друштвено одговорној компанији НИС која је организовала овај догађај и која подржава спортисте, као и пројекте који унапређују квалитет живота локалних заједница широм Србије – изјавио је Огњен Цвјетићанин и бацањем лопте на средини терена означио почетак нове утакмице.

Председник Удружења „Мини баскет Србија“ Раде Георгијевски је истакао да компанија НИС и Кошаркашки савез Србије већ девет година пружају подршку организацији Mини баскет турнира широм земље. Он је објаснио да су програми, лопте и висина кошева на турниру прилагођени узрасту деце и најавио одржавање турнира 1. јуна у Београду и 8. јуна у Нишу.

У оквиру програма манифестације „Викенд шампиона“ кошаркаши јуниорске селекције КК „Партизан“ Душан Танасковић, Лука Тарлаћ и Лав Цветковић дружили су се и тренирали са присутном децом. У ревијалном турниру учествовала су деца из 16 кошаркашких клубова, узраста од седам до десет година, из целе Србије, а по завршетку турнира сва деца добијају медаље будући да је циљ пројекта „Сви смо један тим“ промовисање заједништва и толеранције, док су такмичарски резултати у другом плану.

Нови Сад, 11. мај 2019. године