Читај ми

НАЈМЛАЂИ НОВОСАЂАНИ КИТИЛИ ЈЕЛКУ НА ТРГУ СЛОБОДЕ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић заједно са ученицима новосадских основних школа и децом из вртића ПУ Радосно детињство китио је јелку са бусеном, високу 10 метара, која је први пут постављена на Тргу слобoде, како би предновогодишња атмосфера у Новом Саду била још свечанија и лепша.

-Већ неколико дана у слављеничкој атмосфери, низом манифестација, обележавамо долазак нове године. Од Националног парка Фрушка гора добили смо ову јелку са бусеном и позвали смо наше најмлађе суграђане да је заједно китимо. Намера нам је да касније јелку засадимо негде у нашем граду, тако да овом приликом позивамо Новосађане да нам се обрате и предложе локацију за садњу јелке. Циљ нам је да промовишемо јелке са бусеном, јер има мало дрвећа у Новом Саду, тако да на сваки начин треба допринети озелењавању - рекао је градоначелник пожелевши нашим најмлађима и свим грађанима Новог Сада много здравља и среће у 2012. години, и поручио да увек верују у себе и да улажу максималан труд да би остварили своје животне циљеве.

Кићење јелке на Тргу прошло је уз музику, у добром расположењу, а најмлађи су се дружили са Деда Mразовима. Од уторка 20. децембра у периоду од 12.00 до 13.00 часова радници ЈКП Зеленило биће на располагању свима који буду желели да свој украс поставе на јелку на Тргу, а грађани своје предлоге о месту за садњу јелке могу послати на меил адресу pr@novisad.rs до 28. децембра до 15.00 часова.

 

Нови Сад, 16. децембар 2011. године