Читај ми

НАЈБОЉИМ НОВОСАДСКИМ ЂАЦИМА ПО БИЦИКЛ ОД НОВЦА ''НС БАЈКА''

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић учествовао је у акцији вожње бицикала ЈКП „Паркинг сервис“ којом је обележен почетак нове сезоне изнајмљивања градских бицикала „НС бајк“. У промотивној вожњи кејом било је преко 120 учесника, старт је био код фабрике Данубиус, а циљ код паркиралишта за Градски бицикл на Штранду.

- Овом вожњом симболично смо отворили сезону када је реч о градским  бициклима. Услови су исти као и прошле године, дакле 20 динара је сат, а 100 динара кошта коришћење бицикла цео дан. Важно је да ћемо отворити још две станице, једну на Детелинари, а другу на Новом Насељу. У договору са Туристичком организацијом Новог Сада и Националним парком Фрушка гора организоваћемо бициклистичке туре на сремској страни, а за те потребе набавићемо  планинске бицикле. Од изнајмљивања градских бицикала прошле године зарадили смо 500 000 динара, и од тог новца најбољим новосадским ученицима, који су сада на првој години студија, купићемо по бицикл – истакао је градоначелник Павличић и додао да ће и овогодишња зарада бити усмерена у сличне сврхе.

Тренутно је активно пет станица за бицикле – код „Штранда“, на СПЕНС-у, код Железничке станице, код гараже уз Српско народно позориште и у Кампусу Универзитета, а  грађанима је на располагању укупно 125 градских бицикала, по 14 на свакој станици за изнајмљивање.

 

Нови Сад, 23. март 2012. године