Читај ми

НАЈАВЉЕН ПОЧЕТАК ИЗГРАДЊЕ МОСТА ПРЕКО КАНАЛА ДТД

Члан Градског већа за комуналне послове Владимир Стојковић присуствовао је конференцији за новинаре на којој је најављен почетак изградње моста преко Канала ДТД на траси Булевара Европе. Повод за одржавање конференције којој су присуствовали и директор ЈП Завод за изградњу града Горан Вишњић, директор „Енергопројект нискоградње“ Стојан Чолаков и помоћник директора за техничке послове у ЗИГ-у Зорица Нинић Ступар је завршетак поступка јавне набавке за изградњу новог моста, након чега је потписан Уговор између ЈП Завод за изградњу града и најповољнијег извођача радова, фирме АД „Енергопројект нискоградња“ из Београда и ДОО „West-gradnja“ из Шапца које су доставиле заједничку понуду у износу од 656.838.785,11 динара и роком за завршетак радова од 230 календарских дана.

Том приликом, Владимир Стојковић је изразио задовољство што је, захваљујући уложеном труду стручних служби ЗИГ-а, раскинут уговор са фирмом „Боровица транспорт“ и што је спроведен нови поступак јавне набавке који је резултирао новом понудом за изградњу моста, за око 350 милиона мањом од претходне.

- Тиме, поред тога што је остварена уштеда у буџету Града, омогућено је и да се коначно крене у реализацију овог пројекта. Будући мост и изградња саобраћајнице од Приморске улице до аутопута треба у исто време да буду завршени идуће године, што представља коначни завршетак  IV фазе Булевара Европе – изјавио је Владимир Стојковић и апеловао на предузеће Коридори Србије да прате планирану динамику радова и заврше своје радове на петљи како би се остварило несметано прикључење Булевара Европе на аутопут.

Будући мост биће дугачак 176 метара, широк два пута по 13,70 метара. Пројекат подразумева саобраћајницу са две коловозне траке и са по две саобраћајне траке, обостране пешачке стазе ширине 3 метра, бициклистичке стазе ширине 2 метра са обе стране коловоза, као и ново јавно осветљење.

Директор ЗИГ-а Горан Вишњић упознао је представнике медија са појединим одредбама Уговора, посебно нагласивши да нису предвиђене авансне исплате извођачу радова који сем тога, за обезбеђивање банкарске гаранције мора исплатити износ од чак 10%, а не 5% како је то предвиђао уговор из 2011. године, које је претходно руководство ЗИГ-а закључило са фирмом Душана Боровице. Он је истакао да је тендер у потпуности спроведен на основу истих пројеката и предмера радова, а да је остварена уштеда од близу 358 милиона динара и најавио је завршетак комплетне IV фазе Булевара Европе у мају идуће године, а почетак изградње моста за око 20 дана.

Нови Сад, 11. јул 2014. године