Читај ми

НАЈЈАЧИ ЉУДИ НА СВЕТУ У НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић примио је у Свечаној сали Градске куће учеснике светске Стронгмен лиге шампиона чије ће такмичење бити одржано 5. маја у Новом Саду. Том приликом, арбитри и прослављени спортисти из целог света – Аустралије, Аустрије, Ирана, Украјине, Мађарске, Велике Британије, Румуније, Словеније, Србије и Естоније, освајачи Гинисових рекорда позвали су Новосађане да гледају својеврсни спектакл у предстојећу суботу.

- Овај специфичан спорт, где се одмерава снага и издржљивост људи, има дубоке корене, а данас је то спорт који привлачи велику пажњу људи. Много је напорног рада и труда уложено у резултате које ови спортисти постижу годинама. Ми смо препознали важност да овај спорт подржимо и да Новосађанима омогућимо прилику да виде уживо све дисциплине, иако он не спада у ред неких спортова који имају велику популарност и у који се доста улаже. Радујемо се сутрашњем спектаклу и позивам све да са трибина бодримо представника наше земље који се такмичи за титулу најјачег човека на свету - рекао је градоначелник Игор Павличић и додао да ће се Нови Сад још једном потврдити као град спреман за одржавање највећих европских и светских спортских такмичења.

Стронгмен лига, односно Лига шампиона за најјаче људе света - рунда у Србији, биће одржана у суботу 5. маја, од 12 сати на платоу Спенса. Новосађани ће бити у прилици да виде десетак учесника из целог света, који ће се такмичити у 6 атрактивних дисциплина. Актуелни шампион Светске стронгмен лиге Ервин Катона, који важи и за најјачег човека у Србији је прошлогодишњи победник у свим дисциплинама, а ово је 11. година његовог учешћа у тој лиги. Гледаоци ће на Спенсу имати прилику да гледају уживо дизање аутомобила, вучу аутобуса, превртање гума и подизање тегова, у суботу 5. маја 2012. године.


Нови Сад, 4. мај 2012. године