Читај ми

МОТИВАЦИОНИ ГОВОРНИК НИК ВУЈИЧИЋ ПОСЕТИО ГРАДСКУ КУЋУ

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић  примио је у Градској кући Ника Вујичића, познатог мотивационог говорника који је рођен без руку и ногу у Аустралији, а чији су родитељи пореклом из Србије. Његова животна прича је охрабрила и мотивисала милионе људи широм света, а његове књиге су преведене на многе језике. Ник Вујичић борави у Новом Саду а вечерас је у препуној сали Мастер центра одржано  „Вече са Ником“.

- У тешким временима у којима се суочавамо  са разним искушењима и  борбом против насиља које највише погађа нашу децу,морамо изградити адекватне системе образовања као најбољи вид превенције -рекао је градоначелник Ђурић.

Ник Вујичић је још  као  дете ментално, емоционално и физички пролазио кроз тешко замисливе проблеме и искушења, али се на крају изборио и помирио са својим инвалидитетом и, као седамнаестогодишњак, основао непрофитну организацију,  Life Without Limbs (Живот без удова).

- Хвала Новом Саду на топлој добродошлици ,ове године долазим са једном од најбитнијих тема а то је да заштитимо нашу децу од насиља посебно у сиситемима образовања.Вечерас сам ученицима новосадских школа говорио о томе како се изборити са вршњачким насиљем.Циљ би био лакше превазилажење проблема са којима се ти млади људи у школском узрасту суочавају - искрено је рекао Вујичић.

Нови Сад, 16. септембар  2023.године