Читај ми

МЛАДИ ЛИДЕРИ РЕГИОНА НА ПРИЈЕМУ У ГРАДСКОЈ КУЋИ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је у Градској кући учеснике конференције „Форум младих лидера региона“, који се одржава од 25. до 28. марта у Новом Саду у организацији Европског покрета у Србији - локално веће у Новом Саду. Циљ Форума је допринос регионалној сарадњи на простору Западног Балкана и будућој сарадњи младих из Македоније, Босне и Херцеговине, Хрватске, Црне Горе, Албаније и Србије.

- Поносни смо што је Нови Сад домаћин будућим лидерима земаља из региона, али и домаћин угледним стручњачима који су признати у различитим сферама друштвеног живота, од политике, економије, социологије и културе, и свих његових битних сегмената. Ово је права слика коју желимо да шаљемо из Новог Сада, који је био партнер у организацији овог догађаја. Драго ми је да постоји синергија између Града, Европског покрета у Србији али и свих институција на овом новоу, јер је међусобна сарадња веома важна. Надам се да ћемо што чешће бити домаћини сличним догађајима. Ови млади људи ће веома брзо преузети много веће одговорности од оних које ми данас имамо и утицати на то да окружење у којем живимо буде што квалитетније – рекао је градоначелник Вучевић пожелевши свим учесницима Форума успешну конференцију и пријатан боравак у Новом Саду.

Председник Извршног одбора Европског покрета у Србији – локално веће у Новом Саду Немања Предојевић захвалио се на пријему градоначелнику Вучевићу и на подршци коју је Град Нови Сад пружио овом покрету приликом реализације конференције. Он је нагласио да је велика ствар то што је данас Нови Сад центар младих лидера који успостављају одличну међусобну сарадњу.

Око 200 младих студената завршних година, мастер и докторских студија из свих земаља Балкана учествоваће на Форуму младих лидера региона у Новом Саду на којем ће у наредним данима присуствовати предавањима и дускусијама о европским интеграцијама, регионалној сарадњи, економији, медијима и култури.

Нови Сад, 27. март 2015. године