Читај ми

МЕЧЕВИ ДЕЈВИС КУПА И ФЕД КУПА У НОВОМ САДУ

Заменик градоначелника Новог Сада Зоран Мандић и члан Градског већа за спорт и омладину Александар Кравић одржали су конференцију за новинаре поводом мечева Дејвис Купа између Србије и Индије у мушком тенису и Фед купа између Србије и Канаде у женском тенису. Конференцији су присуствовали и Скот Овер из Међународног тениског савеза и спортски директор Тениског савеза Србије Александар Болић.

Зоран Мандић нагласио је да је Новом Саду указана велика част што ће имати прилику да угости тренутне шампионе Дејвис купа, и женску репрезентацију Србије напоменувши да ће Град испунити све обевезе када је реч о организацији тих спортских догађаја.

- Реч је о великим мечевима на којима ће наши тенисери показати да се заслужено налазе у самом врху светског тениса. Град Нови Сад пружиће неопходну подршку и трудићемо се да као и увек будемо добри домаћини. Очекујемо да ће Спенс бити пун и да ће не само Новосађани доћи да бодре наше репрезентативце, јер је освајањем Дејвис купа учињен један нови пробој за промоцију спорта – рекао је Александар Кравић.

Скот Овер је истакао да му је велика част што је поново у Новом Саду овога пута са циљем да обиђе место где ће се одиграти Дејвис куп, и да му је драго да ће током наредних месеци Нови Сад бити центар одржавања важних догађаја Дејвис купа и Фед купа. Нагласио је да ће репрезентација Србије ове године имати улогу браниоца титуле и убеђен је да ћемо имати прилику да присуствујемо фантастичним мечевима.

Мечеви Фед купа између Србије и Канаде у женском тенису биће одржани 4. и 5. фебруара 2011. године, док ће мушка репрезентација Србије одмерити снаге са Индијом у мечевима Дејвис купа месец дана касније.

Нови Сад, 10. јануар 2011.