Читај ми

МАНИФЕСТАЦИЈА „OPENS DAY 2016“ У ЦЕНТРУ НОВОГ САДА

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин присуствовао је свечаном отварању манифестације „OPENS DAY 2016“ која је организована на Тргу слободе. У току дана организатори су уприличили различите садржаје за младе, као што су представљање омладинских организација, мини - биоскоп, ''Fun зона'', ''Chill зона'' и др.

- Не могу да сакријем радост што је јуче Нови Сад добио престижну титулу - Европска престоница културе 2021. године и надам се да ћу исту овакву срећу осећати половином новембра када би Нови Сад требало да постане и Омладинска престоница Европе 2019. године. Недавно послата апликација је веома квалитетна и садржајна, а њу прати преко 22 анекса који садрже близу 200 страница текста, преко 40 различитих писама подршке, као и хиљаде потписа којима нас грађани подржавају, а није изостала подршка и преко 100 организација из Новог Сада. Многи су нам дали подстицај за то да постанемо Омладинска престоница Европе, а заједнички циљ је да радимо на јачању односа европских институција и локалне самоуправе, како бисмо начела омладинске политике нашег града успешно имплементирали у што више друштвених токова – рекао је Огњен Цвјетићанин.

Координатор Иницијативе ОПЕНС Вукашин Гроздановић рекао је да је мотив манифестације на централном градском тргу симболично „отварање врата“ Новог Сада.

- Наша жеља је да атрактивним садржајима привучемо што више суграђана, који ће путем апликација, квизова, филмова и дружења са познатим Новосађанима, имати могућност да се упознају ближе са овом кандидатуром - рекао је Гроздановић.

Млади су на Тргу слободе имали прилику да разговарају и са разним истакнутим појединцима који су присуствовали манифестацији, као што су доносиоци одлука везаних за сектор омладинске политике, како на градском, тако и на покрајинском и републичком нивоу, као и познати спортисти Ненад Пагонис, Борислава Перић-Ранковић и Горан Бајшански који су пружили подршку кандидатури Града за Омладинску престоницу Европе 2019. године.

Омладинска престоница Европе је титула која се додељује Европском граду на годину дана. У току тог периода изабраном граду се пружа прилика да кроз вишенаменске програме прикаже свој културни, друштвени, политички и економски живот и развојне програме за младе. Нови Сад је другу годину за редом град који је ушао у финале овог избора, а 16. новембра 2016. године постоји могућност да понесе титулу Омладинске престонице Европе 2019. године.

Нови Сад, 14. октобар 2016. године