Читај ми

МАНИФЕСТАЦИЈА ''INVICTUS CHALLENGE 2022'' ПОЧЕЛА НА ПЕТРОВАРАДИНСКОЈ ТВРЂАВИ

Манифестација ''Invictus Challenge 2022'' коју организује Спортско удружење ''INVICTUS NS 021'' одржана је на Петроварадинској тврђави. Реч је о јединственом спортском такмичењу у којем је око хиљаду такмичара, свих узрасних категорија тестирало своје психофизичке способности, а такмичење у којем су учествовали појединци и тимови подразумевало је прелажење природних монтажно-демонтажних препрека и на стази дужине осам километара.

Овогодишњем изазову ''Invictus Challenge 2022'', као такмичар приступио је и члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвијтићанин који је отварајући манифестацију изразио задовољство што се данас, у Новом Саду промовишу спорт, рекреација и боравак у природи.

- Физичка активност је веома битна за све нас и Град увек подржава све оне који промовишу рекреацију, а најбоље је када се такви догађаји одвијају на отвореном. Свесни тог значаја за физичко и ментално здравље, ми као Управа за спорт и омладину, нисмо само фокусирани на професинални спорт, већ подстичемо и овакве догађаје који својом атрактивношћу подстичу наше суграђане, различитог узраста па чак и оне најмлађе да буду активни. Ово је већ традиционална манифестација и ја се захваљујем организаторима, Спортском удружењу ''INVICTUS NS 021'' што на креативан начин промовишу праве вредности – истакао је Огњен Цвјетићанин.

Према речима организатора, циљ манифестације је да се кроз спортски атрактиван догађај, овога пута, промовише једно од најлепших места у Новом Саду, Петроварадинска тврђава. Како су нагласили намера је да, кроз савладавње препрека и кретање кроз подземне ходнике, такмичари упознају тврђаву из друге перспективе кроз митове, узбудљиве приче и легенде.

Нови Сад, 26. март 2022. године