Читај ми

ЛЕТЊЕ УНИФОРМЕ И БИЦИКЛИ ЗА КОМУНАЛНУ ПОЛИЦИЈУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је промоцији летњих униформи и бицикала Комуналне полиције који ће им олакшати рад у летњим месецима, а у циљу брже и ефикасније контроле комуналног реда и сарадње са грађанима на локацијама које je отежано покрити пешачким или ауто патролама.

-Ово је један мали сегмент Комуналне полиције, али је новина у њиховом раду која ће им значити пре свега у летњем периоду. Град Нови Сад је поднео захтев комисији Владе Републике Србије за одобрење запошљавања нових 18 комуналних полицијаца. Веома ће нам значити њихова подршка, јер је постојећи број комуналних полицајаца недовољан за величину нашег Града и број становника у њему. Од комуналних полицајаца често се очекује много више него што они реално могу да ураде, али они треба да буду максимално отворени за сарадњу са грађанима, како би им помогли да реше проблеме за које нису формално-правно надлежни – истакао је градоначелник Милош Вучевић.

Нови, летњи делови униформе састоје се од летњих панталона и поло мајица за редовно обављање делатности, и кратких панталона, поло мајица и патика у случају обављања патролних активности на бициклу.

Комунална полиција константно ради на унапређењу ефикасности свога рада и у складу са тим настојањима Град Нови Сад је Комуналној полицији обезбедио употребу десет бицикала које ће они користити, уз постојећих пет мопеда који су већ у функцији патрола. Подручја на којима ће Комунална полиција бициклима и мопедима патролирати су ужи центар града, Кеј, Булевар ослобођења и друге локације где се буде указала потреба.

Нови Сад, 8. јул 2014. године