Читај ми

"ЛЕПО ЈЕ СТВАРАТИ"

Чланица Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци проф. др Сања Стојановић свечано је отворила Сајам стваралаштва деце са сметњама у развоју и особа са инвалидитетом и изложбу ликовних радова под називом "Лепо је стварати". Сајам и изложба се одржавају у оквиру Програма обележавања 3. децембра-Међународног дана особа са инвалидитетом и отворена је за посетиоце до 23. децембра. Посетици сајма, могу купити ручно осликане новогодишње честитке, керамичке вазе, украсне магнете и друге предмете и сувенире које су израдили чланови организација и установа особа са инвалидитетом.

- Изузетна ми је част и задовољство што могу да прогласим овај већ традиционални Сајам отвореним. Много је талената које носе деца у себи, треба их само препознати и усмеравати како би се могли исказати на прави начин. Циљ сајма је да се грађани упознају са свим удружењима и установама особа са инвалидитетом и деце ометене у развоју кроз њивохо стваралаштво из разних области- рекла је том приликом Сања Стојановић


Продајне штандове на Сајму поред ШОСО "Милан Петровић", Дома за децу и омладину ометену у развоју Ветерник и СОС Дечје село имају и девет удружења особа са инвалидитетом.
Изложба обухвата радове деце настале у оквиру Ликовне радионице "Лепо је стварати", Центра за ликовно васпитање деце и омладине Војводине, сликарске колоније "Између два моста" ШОСО "Милан Петровић" као и сликарске колоније настале у оквиру пројекта "Моје сунце" -хуманитарне организације "Сложно у невољи -СУН".


Нови Сад, 20. децембар 2011. године