Читај ми

КУВАЈМО ЗАЈЕДНО СА ДЕЦОМ

Поводом националне здравствено васпитне кампање „Октобар, месец правилне исхране и 16.октобар , светски дан хране“ коју, под покровитељством града Новог Сада' спроводи Институт за јавно здравље Војводине, члан Градског већа за здравство проф. др Александра Новаков-Микић учествовала је у припремању здраве хране у вртићу 'Гуливер'

- Трудимо се да се ова значајна акција настави и после октобра. Због тога смо правили календаре здраве исхране који су се користили током целе године, а овај пут припремили смо бојанке у којима је деци сликовито објашњено шта је то здрава храна- рекла је проф. др Александра Новаков-Микић и додала да ће Град у наредном периоду радити на едукацији школске деце о важности правилне исхране, како би се стало на пут претераном конзумирању нездраве брзе хране међу млађом популацијом.

Заједно са малишанима из вртића Гуливер здраве оброке припремали су студенти одсека за гастрономију Природно-математичког факултета Универзитета у Новом Саду, и то по рецептури лекара, специјалиста хигијене из Института за јавно здравље Војводине.

Нови Сад, 05.новембар 2009.године