Читај ми

КУД „СВЕТОЗАР МАРКОВИЋ“ ОБЕЛЕЖИО 75 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА

Помоћник градоначелника Новог Сада Александар Петровић присуствовао је годишњици обележавања КУД-а „Светозар Марковић“ које се ове године одржало у складу са епидемиолошким мерама. Приликом прославе значајног јубилеја представнику Града Новог Сада је уручена Златна повеља коју ово друштво додељује за вишедеценијску подршку и допринос њиховом раду.

- КУД „Светозар Марковић“, једно од најстаријих и најтрофејнијих културно-уметничких друштава, веома је значајно и за Нови Сад и шире. Неговањем културног наслеђа, традиције и обичаја нашег и других народа и народности кроз песму, музику и игру, ово друштво преноси велико богатство свима, а посебно младим генерацијама. Поносни смо на активне чланове КУД-а  „Светозар Марковић“, као и на све оне који су проносили славу тог друштва током седам и по деценија постојања - рекао је Александар Петровић.

Преко 1000 чланова КУД-а “Светозар Марковић” своју активност остварује у десет секција.  На многобројним наступима на фестивалима, у земљи и широм света освoјили су мноштво признања и награда. Данас се у овом друштву окупљају деца свих узраста, од најмлађих основаца, средњошколаца, до студената, као и радници и пензионери.

Нови Сад, 29. децембар 2020. године