Читај ми

КОНЦЕРТ АНСАМБЛА ЗОРУЛЕ ПОВОДОМ ДАНА ГРАДА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је конференцији за новинаре у Градској кући заједно са музичарима тамбурашког ансамбла „Зоруле“ и том приликом најавио програм обележавања 1. фебруара-Дана града у оквиру којег ће бити одржан и концерт тог музичког састава.

- Идемо у сусрет једном лепом датуму када обележавамо празник града, а то је 1. фебруар. Тим поводом, очекује нас квалитетан програм који је адекватан обележавању овако значајног датума за Нови Сад. Радује нас што је свој долазак до сада потврдило 30 гостију из иностранства, 28 гостију из државе, 11 страних и 18 домаћих делегација, и што влада велико интересовање свих наших партнера, градова побратима, сарадника из Србије и региона, као и бројних локалних самоуправа које су нам потвриле свој долазак. Прво што нас очекује јесте концерт у Свечаној сали Градске куће који ће као поклон граду уприличити познати новосадски ансамбл „Зоруле“ у петак 31. јануара у 18 часова – рекао је градоначелник и позвао грађане да у петак од 10 до 16 часова преузму 20 бесплатних карата на портирници Градске куће.

-  Свечана академија поводом 1. фебруара биће одржана у суботу у Српском народном позоришту са почетком у 19 часова и овом приликом позивам све суграђане да присуствују богатом програму који смо припремили. Улаз је бесплатан, има довољно места за све заинтересоване и зато позивам суграђане да у што већем броју дођу у СНП. Тада ће бити додељена и Фебруарска награда професору Поповићу, а на Академији ће наступити састав „Фрајле“, „Државни посао“, дечји хор „До ре ми“ и КУД „14. октобар“ као поклон Града Крушевца – истакао је градоначелник и упутио посебну захвалност градоначелнику Крушевца Братиславу Гашићу на том лепом гесту који је учинио ка граду.

Зоран Бугарски се у име тамбурашког ансамбла „Зоруле“ захвалио градоначелнику на прилици и части да својом музиком увеличају прославу поводом Дана града, истакавши да је тај окрекстар поникао из Новог Сада и да његови чланови увек, наступајући у иностранству, са поносом истичу да су Новосађани.

- Ми ћемо се потрудити да уметничким програмом буду задовољни сви присутни и да понесу лепе утиске са концерта. Упућени смо из којих земаља пристижу гости, тако да смо спремили адекватан програм за петак, са домаћом, али и интернационалном музиком, наравно уз ноту свечаности коју овај празник носи – рекао је Бугарски.

Нови Сад, 30. јануар 2014. године