Читај ми

КОНТИНУИРАНА БРИГА ГРАДА О ОСОБАМА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

Члан Градског већа за здравство проф. др Александар Кираљ поделиo je пакете помоћи представницима социјално угрожених чланова Удружења грађана за церебралну и дечију парализу Јужно бачког округа - Сунце и Градске организације слепих, Нови Сад. Присутни у удружењима су у разговору са проф. др Александром Кираљем изразили захвалност за пакете који породицама особа са инвалидитетом много значе и истакли проблеме са којима се свакодневно сусрећу.

- У данашњој акцији  делимо 64 прехрамбена пакета члановима Удружења грађана за церебралну и дечију парализу Јужно бачког округа и 40 пакета члановима Градске организације слепих, Нови Сад. Ова акција је само једна у низу оних  које Град Нови Сад континуирно организује у настојању да помогне особама са инвалидитетом, да што ефикасније и ефективније остваре своја права- изјавио је члан Градског већа за здравство проф. др Александар Кираљ.

У оквиру акције којом се пружа помоћ социјално најугроженијим особама са инвалидитетом до сада су подељени пакети деци из Удружења дистрофичара Јужно бачког округа и Савеза удружења особа са инвалидитетом Војводине, као и члановима Удружења дистрофичара јужнобачког округа, Друштва мултипле склерозе Војводине и Удружења параплегичара и квадриплегичара. У наставку акције пакети помоћи биће подељени и члановима других удружења особа са инвалидитетом са територије Војводине.

 

Нови Сад, 5. април 2012. године