Читај ми

КОНТИНУИРАНА БРИГА ГРАДА НОВОГ САДА О ОСОБАМА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

Члан Градског већа за здравство проф. др Александар Кираљ и председница Савета за особе са посебним потребама Јадранка Новаков посетили су чланове Удружења грађана за церебралну и дечију парализу Јужнобачког округа - Сунце и са њима разговарали о проблемима и начину на који би Град Нови Сад могао да помогне особама са инвалидитетом.

- Особе са инвалидитетом се свакодневно суочавају са различитим проблемима. Ми ћемо радити на томе да им израдом заједничке базе података помогнемо да избегну бројне административне процедуре. Ту базу података ће користити сва јавна предузећа и све установе у граду, а особе са инвалидитетом неће више морати да ваде различите потврде и уверења већ ће помоћу идентификационих картица моћи да остваре своја права - изјавио је проф. др Александар Кираљ

Према речима председнице Савета за особе са посебним потребама Јадранке Новаков, Координациони одбор телесних инвалида Града Новог Сада обратио се са иницијативом да се да се пратиоцима особа са инвалидитетом које не могу самостално да користе градски превоз обезбеде бесплатне карте за јавни превоз на територији Града Новог Сада. Градско саобраћајно предузеће је у децембру месецу дефинисало 17 група становништва који имају право на бесплатни превоз, а градоначелник Новог Сада Игор Павличић дао је препоруку да у ту структуру уђу и пратиоци.


Нови Сад, 18. мај 2012. године