Читај ми

КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА НОВИНАРЕ ПОВОДОМ ПРЕВЕНЦИЈЕ НАСИЉА У ШКОЛАМА

Члан Градског већа за образовање Радомир Дабетић и чланица Градског већа за културу Миланка Бркић присуствовали су  конференцији за новинаре поводом превенције насиља у школама. Конференцији су присуствовали и представници Министарства просвете и просветне инспекције, затим чланови Актива директора основних и средњих школа са подручја Града Новог Сада, као и представници Службе за борбу против организованог криминала  МУП-а који се баве тим проблемом.

-Град Нови Сад је одувек подржавао, а сада наставља акцију посвећену безбедности деце у школама. Тренутно је завршена опсежна анализа појавних облика насиља у основним школама у сарадњи са Тимом за превенцију насиља Полицијске управе Нови Сад, а предстоји истраживање које ће бити спроведено и у средњим школама. Већ је јасно да је насиље један од горућих проблема у нашим школама, а данас ћемо кроз анализу резултата анкете утврдити детаље. Видео надзор и школски полицајаци, којих је иначе мало, су се показали недовољним и зато је  неопходно да заједно са директорима разговарамо о конкретним мерама које можемо да предузмемо како би се безбедност деце подигла на највиши ниво – рекао је том приликом Радомир Дабетић.

На конференцији су представљени резултати истраживања о насиљу које је спровео тим ПУ Нови Сад, као и могућности деловања у циљу спречавања насиља у школама кроз системску обуку директора школа и тимова за борбу против насиља.

Нови Сад, 26. септембар  2012. године