Читај ми

КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА НОВИНАРЕ ''ДРУГАЧИЈА ПРИЧА О СЛУХУ''

В. д. начелника управе  за социјалну и дечју заштиту Зоран Кузељевић присуствоваo је  конференцији за новинаре поводом акције ''Другачија прича о слуху'' коју организује  компанија "Алфа" доо из Крагујевца у сарадњи са Центром за социјални рад и подршку Градске управе за социјалну и дечју заштиту.

Пројекат ''Другачија прича о слуху'' се састоји из три фазе. Прва фаза  подразумева бесплатну проверу слуха свих заинтересованих грађана у току наредне две недеље почев од 4. децембра која се може обавити у просторијама представништа у Новом Саду, у Улици Војводе Бојовића бр. 10. или заказати телефоном на бројеве 063 103 18 84 или 633 09 29. На основу провере слуха  апарати ће бити уручени особама којима су заиста  неопходни, а нису у могућности да их обезбеде.

Друга фаза предвиђа  креативне радионице које ће обухватити различите области које се односе на слух и проблеме везане за слух,  а одвијаће се у просторијама Центра за социјални рад.

У оквиру последње фазе слушни апарати биће уручени особама које су задовољиле критеријуме. Пет слушних апарата намењено је грађанима у Новом Саду,  док ће преосталих 35 бити донирано особама оштећеног слуха у другим градовима у Србији.

Нови Сад, 3. децембар 2012. године