Читај ми

КОНФЕРЕНЦИЈА МЕДИЦИНСКОГ ТУРИЗМА MEDTRAVEL

Члан Градског већа за привреду мр Горан Сечујски присуствовао је отварању Конференције медицинског туризма MEDTRAVEL коју су организовали Центар за развој туризма Србије и Туристичка призма. Реч је пословном сусрету представника туристичких агенција, хотела, туристичких организација - заједница, здравствено-рекреативних центара, чија је главна тема медицински туризам у Југоисточној Европи.

- Имајући у виду да у Новом Саду имамо бројне приватне медицинске установе које већ пружају услуге странцима, да у Србији постоји велики потенцијал у бањском туризму, ова конференција је веома значајна. Наиме, постаје место сусрета стручњака из туристичке и медицинске индустрије који треба да утичу на креаторе јавних политика, како на локалном тако и на републичком нивоу, како би се ова област што пре уредила – истакао је мр Горан Сечујски.

Како је нагласио, туризам има велики економски потенцијал, па ће бити дефинисано одговарајуће место медицинском туризму у оквиру Стратегије одрживог развоја Града Новог Сада чија израда је у току.

Конференција се одржава 21. и 22. априла у Конгресном центру Новосадског сајма, а учесници имају обезбеђен радни простор за састанке који се одржавају “лицем-у-лице“ уз активно учешће у раду конференције и програмима умрежавања.

Нови Сад, 21. април 2015. године