Читај ми

КОМУНАЛНА ПОЛИЦИЈА ОБЕЛЕЖИЛА ПЕТ ГОДИНА РАДА

Члан Градског већа за комуналне делатности Владимир Стојковић посетио је Комуналну полицију Града Новог Сада поводом обележавања пет година њиховог рада. У новембру 2010. године, у складу са Законом о Комуналној полицији, у Градској управи за инспекцијске послове образована је Комунална полиција за обављање законом утврђених комунално-полицијских и других послова, чијим радом се обезбеђује извршавање послова из надлежности Града Новог Сада, а у областима комуналних делатности, заштите животне средине, људи и добара, заштите и одржавања реда у коришћењу земљишта, простора, локалних путева, улица и других јавних објеката, као и несметано обављање законом одређених послова из надлежности Града.

- Након пет година њеног постојања увидели смо да је Комунална полиција значајна помоћ у раду редовног органа реда и мира. Данас она има 54 члана, што није довољно за величину града какав је Нови Сад, и надам се да ће у скорије време бити појачана са нових 17 кандидата који су успешно завршили обуку. Посао Комуналне полиције је да ради у интересу грађана, одговорно и савесно, а више комуналних полицајаца значиће и већи комунални ред, већу сигурност и заштиту грађана - рекао је члан Градског већа Владимир Стојковић честитајући петогодишњицу рада припадницима Комуналне полиције.

Начелник Комуналне полиције Милан Лакетић истакао је да је Комунална полиција постала сервис грађана јер је, како је рекао, гледајући статистичке податке, од оснивања па до сада запримила више од 65 хиљада разних пријава.

- На скоро 50 хиљада пријава Комунална полиција је реаговала и изрекла око 20 хиљада мандатних казни, захтева за покретање прекршајних поступака и прекршајних налога. Наравно, није репресија главна улога Комуналне полиције, пре свега је превенција та која треба да да резултат. Тренутно имамо 54 комунална полицајца који су подељени у два одсека и покривају цео град и сва приградска места. Расписивање конкурса за пријем нових 17 комуналних полицајаца, којима недостаје још један испит да би били примљени, за рад Комуналне полиције ће бити веома значајно, а пре свега биће и од интереса за грађане Новог Сада – нагласио је начелник Лакетић.

Драгана Маговчевић и Јован Брборић проглашени су за најбоље комуналне полицајце ове године, а по њиховим речима ово признање ће само да их стимулише како би наставили и даље да раде предано као и до сада.

Нови Сад, 10. новембар 2015. године