Читај ми

КОМПАНИЈА "КОНТИНЕНТАЛ" ДОЛАЗИ У НОВИ САД

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно се са председником Владе Републике Србије Александром Вучићем састао у Београду са представницима компаније "Континентал" поводом отварања истраживачког центра у Новом Саду. Та компанија ће од 1. јула почети развој софтверских и иновационих решења за мобилност и запослити најмање 500 инжењера.

- Ово је велики дан за Нови Сад. Одлука немачке компаније "Континентал" да отвори Истраживачко-развојни центар у нашем граду не само да је велика шанса за нас, за наставак даљег развоја града који се с правом сматра силицијумском долином региона, и шанса за све младе стручњаке - садашње и будуће инжењере и ИТ стручњаке, већ је то и потврда мудре економске политике коју годинама води Влада Србије, на челу са премијером Александром Вучићем. А ми на локалном нивоу пратимо све те инпуте и сигнале, који се тичу правца у којем развијамо Нови Сад и његову индустрију, и долазак компаније "Континетал" је потврда да смо на правом путу. Желим да се захвалим премијеру Александру Вучићу и партнерима из немачке компаније "Континентал" и да им поручим, у име свих Новосађана, да ћемо оправдати сва њихова очекивања. Отварање Истраживачко-развојног центра компаније "Континентал" у Новом Саду, оправдано се посматра као ствар престижа у овом бизнису, а то што је наш град одабран као партнер говори о нашој даљој перспективи - рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Премијер Александар Вучић рекао је да Србија са "Континенталом" улази у "вишу лигу", као и то да планови за развој тог софтверског истраживачког центра предвиђају и запошљавање 500 инжењера, а чије ће бруто примања бити око 2.300 евра.

- Ради се о компанији највишег квалитета, што је од невероватног значаја за Србију. То је до сада најбољи немачки инвестициони пројекат, и истовремено то је сигнал и за све велике компаније да дођу у Србију", рекао је премијер на конференцији за новинаре после састанка са представницима "Континентала". Та компанија је пре три године да дође у Србију, али услови нису били као данас. То значи да је њихов долазак сада омогућен пре свега добром и стабилном политичком и економском ситуацијом у земљи – рекао је Александар Вучић и захвалио се свима који су помогли у раду на том пројекту, а посебно амбасадору СР Немачке у Србији Акселу Дитману.

Технолошка компанија "Континентал" инвестираће више милиона евра у свој развојни центар у Новом Саду. Компанија ће Центар за истраживање и развој отворити 1. јула, до краја 2017. године биће запослено 100 људи, а током наредне две године "Континентал" ће запослити још 400 људи. Та компанија развија пионирске технологије и услуге за одрживу и повезану мобилност људи и њихових производа. Основана је 1871. године и нуди безбедна, ефикасна и приступачна решења за возила, машине, саобраћај и транспорт. Центар ће реализовати пројекте који су у надлежности одељења ентеријера. Одељење ентеријера иначе запошљава више од 43 000 људи широм света и у 2016. години је остварило продају од 8,3 милиона евра. У Новом Саду са радом ће почети две пословне јединице, каросерија и безбедност и комерцијална возила и пост-продаја. Компанија ће започети сарадњу са новосадаским универзитетима како би развила успешне партнерске моделе.

Нови Сад, 28. мај 2017. године