Читај ми

КО ЧУВА НАШ ГРАД

У намери да сазнају ко чува Нови Сад деца из страрије групе вртића „Венди“ разговарала су са новосадским медицинским сестрама, војницима, ватрогасцима и полицајцима, а посетили су и Туристичку организацију Новог Сада, Музеј Војводине и Стадион „Карађорђе“.

Пројекат „Ко чува наш Град“ почео је у фебруару ове године, а његовој завршници у вртићу присуствовала је чланица Градског већа за образовање Дина Вучинић која је том приликом одговарала на на сва питања малишана.

- Веома ми је драго што су деца од пет година исказала интересовање за једну битну и озбиљну тему. Они су у свом истраживању зашли у историју нашег Новог Сада, упознала се са ликом и делом Светозара Милетића и других знаменитих Новосађана и разговарали са суграђанима различитих професија. За то су у великој мери заслужне њихове васпитачице Весна Шашић и Катарина Боснић Марковић које су овај пројекат прилагодиле деци и учиниле га како информативним тако и забавним, а то је за сваку похвалу - изјавила је Дина Вучинић и додала – Ја сам се данас потрудила да им што боље објасним на које све начине чувамо град и колико нам је безбедност важна, али и да им обећам да ћемо озбиљно размотрити њихове предлоге о изградњи нових базена, постављању тобогана и других садржаја за игру у Новом Саду.

Нови Сад, 13. јун 2024. године