Читај ми

КИНЕСКА ЧЕТВРТ БУДУЋИ ЦЕНТАР КУЛТУРНОГ ЖИВОТА НОВОГ САДА

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић обишао је радове на инфраструктурном опремању објеката на Булевару Деспота Стефана, у Кинеској четврти. У току су радови на замени и реконструкцији дела водоводне и канализационе мреже и поплочавању гранитним коцкама главног пешачког правца који спаја Лимански парк са Новосадским кејом.

- Град је одлучио да уложи озбиљнија средства у сређивање Кинeске четврти, а у прошлој години за те намене опредељено је 10 милиона динара. Радови који се сада изводе биће завршени за петнаестак дана. У овој години за наставак радова на инфраструктурном опремању те локације планирано је 40 милиона динара, и намера нам је да то буде ново место окупљања младих, где ће се моћи одвијати различити културни програми, али и делатности из области старих заната. Паралелно са овим радимо и комплетан пројекат како бисмо могли да добијемо међународна средства која су много већа, да бисмо могли објекте да уредимо на адекватан начин - нагласио је градоначелник Павличић.

Према речима градоначелника, поред Петроварадинске тврђаве у коју Град такође жели озбиљније да инвестира, и простора старе ранжирне станице која ће бити сређивана, ово би могао да буде један од центара културног живота Новог Сада.

Нови Сад, 27. јануар 2012. године