Читај ми

ХУМАНИТАРНО-СПОРТСКА АКЦИЈА „БРЗИМ КОРАКОМ КРОЗ СРБИЈУ“

Члан Градског већа за спорт и омладину Александар Кравић присуствовао је конференцији за новинаре поводом хуманитарно-спортско-промотивне акције „Брзим кораком кроз Србију“, чији су главни покретачи српски атлетичари, репрезентативци Ненад и Предраг Филиповић који желе да помогну деци и одраслима са посебним потребама.

- Ово је одличан пример како се добром вољом и без великих средстава може напавити једна акција. Због тога, Град подржава овај пројекат који је хуманитарног карактера али и промотиван у смислу спорта – рекао је Александар Кравић.

Ненад Филиповић рекао је да су на такву идеју дошли спонтано, поучени примером спортиста који су већ учествовали у хуманитарним акцијама.
- Овим нашим гестом путовањем кроз Србију надамо се да ћемо прикупити што више средстава и то нам даје снагу да следеће године препешачимо целу Европу од Грчке до Норвешке како би и други учили од нас – рекаоје Филиповић.

Пројекат је започет 18. октобра у Прешеву, а завршава се у недељу 31. октобра у Суботици. Атлетичари су брзим ходањем препешачили пут од југа до севера Србије притом обилазећи и већину установа за које се прикупља помоћ.

Нови Сад, 29. октобар 2010. године