Читај ми

ХУМАНИТАРНИ КОНЦЕРТ ЗА ОБОЛЕЛЕ ОД АЛЦХАЈМЕРOВЕ БОЛЕСТИ

Члан Градског већа за социјалну и дечију заштиту проф. др Сања Стојановић и члан Градског већа за културу Андреј Бурсаћ одржали су конференцију за новинаре поводом предстојећег одржавања опере 'Invisible Gipsy' аутора Зорана Таировића.
Под покровитељством града Новог Сада, а на иницијативу Градске управе за социјалну и дечију заштиту и Градске управе за културу, опера ће бити изведена у понедељак 21. јуна 2010. године у 21 час у Синагоги, а сав новац од продатих улазница намењен је Удружењу грађана Алцхајмер.

- Ово је наставак једне лепе приче коју смо са задовољством започели. Поклањање пажње онима који мисле да су заборављени је најлепши чин који смо као друштво могли да урадимо – истакла је проф. др Стојановић и подсетила на недавно отварање дневног боравка за оболеле од алцхајмерове болести, чиме је Нови Сад постао први град не само у Србији, већ и у окружењу који на тај начин брине о оболелима од алцхајмерове болести.


- Драго ми је што овај концерт одржавамо 21.јуна на светски дан музике и тако подсећамо грађане на хуманост и вредности у којима треба да живимо – истакао је Бурсаћ и позвао све људе добре воље да споје лепо са корисним, музику и хуманост и дођу да уживају у опери 'Invisible Gipsy'

Конференцији за новинаре поред чланова Градског већа присуствовали и Милан Радуловић из Музичке омладине Новог Сада, аутор опере 'Invisible Gipsy' Зоран Таировић ,Нада Башић из удружења грађана Алцхајмер као и позната вокална солисткиња Даворка Боснић.

У оквиру музичко сценског дела 'Invisible Gipsy' Интеркултуралног театра топлу причу о ромској породици и односима унутар њеног система вредности публици ће представити маестрални вокално инструментални извођачи Ана Софреновић, Даворка Боснић, Горан Таировић, Јова Летић, Флоријан Балаж, Мирослав Тубић, Слободан Телецки, Саша Узелац, Бранко Бошковић и Вишња Обрадовић, а улазнице за концерт могу се купити у просторијама МОНС-а, Католичка порта бр. 2, по цени од 500 динара.

Нови Сад, 17. јун 2010. године