Читај ми

ХУМАНИТАРНA ВЕЧЕРА ЗА ПОМОЋ ДЕЦИ ОБОЛЕЛОЈ ОД БАТЕНОВЕ БОЛЕСТИ

У организацији градоначелника Милоша Вучевића успешно је спроведена још једна хуманитарна акција за децу оболелу од Батенове болести, након што је у октобру ове године окончано прикупљање средстава за лечење болесне деце у Кини третманом матичним ћелијама.  Овог пута, Град Нови Сад је заједно са пријатељима Града организовао велику хуманитарну вечеру у хотелу „Норцев“ у циљу помоћи деци оболелој од те тешке и ретке болести. Своје присуство на хуманитарној вечери гости су обезбедили прилажући доказ о уплаћеним средствима на жиро-рачун Удружења „Живот“, а међу њима је био велики број успешних привредних субјеката, међу којима су "Електровојводина" д.о.о. Нови Сад које је донирало вечеру и уступило простор за њено одржавање, затим „Banca Intesa“, компанија „ДДОР Нови Сад“, као и други успешни привредници и многа јавна и јавно-комунална предузећа са територије Града Новог Сада.

- Новосађани су још једном доказали да подржавају идеју хуманости, а на нама је да и у најтежим тренуцима покажемо зашто смо град отвореног срца. Хуманитарни прилог са ове вечере послужиће тешко болесној деци да стекну услове за излечење, а посебну захвалност за то дугујемо многобројним пријатељима, спонзорима, донаторима и свим гостима који су препознали и подржали идеју човекољубља. Задовољство ми је што је друштвено корпоративна одговорност у нашем граду на високом нивоу и што постоји брига за заједницу у којој се послује. Повод за данашње окупљање је прикупљање новчане помоћи за децу оболелу од тешке и фаталне Батенове болести, а  тиме што сте се одазвали позиву да учествујете у овом племенитом чину показали сте да сте спремни на несебично давање - рекао је градоначелник Милош Вучевић и пожелео деци много здравља и успешно лечење.

-Друштевена одоговорност је нешто по чему морамо бити препознатљиви да бисмо уопште водили друштво унапред. „Електровојводина“ као друштевено одговорно предузеће подржава сваки вид хуманитарне акције и то је суштина нашег деловања – рекао је в.д. директора „Електровојводине“ Срђан Кружевић.

Мајка девојчице оболеле од Батенове болести Бојана Миросављевић захвалила се Граду и свим предузећима и појединцима који су се одазвали овој акији. - Једини начин да нашој деци спасимо живот је лечење у Кини до употребе коначног лека који је пронађен у Немачкој и који сви жељно очекујемо. Без ове и сличних хуманитарних акција, ми не знамо у каквом стању би била наша деца, тако да подршка свих људи јако пуно значи – истакла је Бојана Миросављевић.

Хуманитарној вечери присуствовало је много људи из области бизниса, музике и спорта, а захваљујући хуманом гесту директора „Гранд продукције“ Саши Поповићу, наступили су и певачи који су извели пригодан музички репертоар. Интересовање за помоћ тешко оболелој деци у оквиру ове акције било је велико, а захваљујући племенитим појединцима и корпоративно-друштвеној одговорности компанија, на рачун Удружења „Живот“ уплаћено је више од 700 000 динара који ће бити искоришћени за лечење деце оболеле од Батенове болести.

Нови Сад, 20. децембар 2012. године