Читај ми

ХУМАНИТАРНА ПОМОЋ ЗА КОСОВО И МЕТОХИЈУ

На иницијативу градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића, чешка компанија "Bridge Power Investments" која послује у Новом Саду и успешно се бави производњом и продајом агро-пелета за огрев, обратила се Градској управи са жељом да се укључи у акцију помоћи нашем народу на Косову и Метохији. Тим поводом у Градској кући одржана је конференција за новинаре којој су присуствовали саветник градоначелника за инвестиције Драгољуб Самарџић и директор компаније "Bridge Power Investments" за Србију Милан Милић.

- Инспирисани смо потребом наших људи на Косову да помажемо када год то можемо. Ово је само једна акција у низу, а с обзиром на то да је зимски период појавила се потреба и за оргевним материјалом. Наши пријатељи из компанија "Bridge Power Investments" су прихватили предлог градоначелника Милоша Вучевића да се придруже акцији, схватили су важност тренутка, а данас ће 10 тона пелета за огрев бити упућено на Косово и Метохију – рекао је саветник градоначелника Новог Сада Драгољуб Самарџић и захвалио се у име Града овој друштвено-одговорној компанији.

Директор компаније "Bridge Power Investments" за Србију Милан Милић је нагласио да је ово тек почетак сарадње са Градом и да им је велико задовољство што могу да учествују у оваквим акцијама, јер је људима који живе на Косову свака помоћ добродошла.

Десет тона пелета за огрев биће упућено народним кухињама и манастирима на Косову и Метохији, и то Епархији Рашко-призренској и Косовско-метохијској, односно њиховим народним кухињама које хране 2000 људи на Косову.

Компанија "Bridge Power Investments" бави се обновљивим изворима енергије, послује и у Новом Саду, а прошле године отворила је фабрику за производњу палета у селу Дорослову код Сомбора где запошљава укупно 60 радника.

 

Нови Сад, 19. новембар 2013. године