Читај ми

ХУМАНИ ГЕСТ РУКОМЕТНОГ КЛУБА „ВОЈВОДИНА“

Члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар примио је у Свечаној сали Градске куће делегацију Рукометног клуба „Војводина“ и Женског рукометног клуба „Сочаница“ из општине Лепосавић са Косова. Том приликом, председник Рукометног клуба „Вojвoдинa“ Милан Ђукић поклонио је новчану премију која je том клубу припала као добитнику Новембарске повеље Града Новог Сада, Рукометном клубу „Сочаница“.

- Рукометни клуб „Војводина је прави шампион не само зато што је освојио титулу, већ и зато што је успео да је одбрани. То је велики успех, а овим гестом показују да велике резултате прати и племенитост и да је Новембарска повеља Града Новог Сада отишла у праве руке. Помажући оне клубове којима је помоћ потребна показали су да велики шампиони нису велики само на терену и да имају веома развијену друштвену одговорност- изјавио је Предраг Свилар.

Уручујући награду председник Рукометног клуба „Вojвoдинa“ Милан Ђукић истакао је да је то само почетак сарадње са Женским рукометним клубом „Сочаница“ и да ће им ускоро узвратити посету.

-Када смо сазнали да смо добитници Новембарске повеље Града и да то признање прати новчана награда, у договору са градоначелником Милошем Вучевићем одлучили смо да је уступимо једном од клубова са територије Косова и Метохије. После консултације са Рукометним савезом Србије одабрали смо Женски рукометни клуб „Сочаница“ и веома смо срећни што је награда отишла у праве руке. Надам се да ће овај поклон омогућити младим рукометашицама бољи рад, који ће их довести до успеха – рекао је Милан Ђукић.

Председник Женског рукометног клуба „Сочаница“ Србољуб Милићевић се захвалио на поклону и изразио наду да ће се сарадња са Рукометним клубом „Војводина“ наставити и проширити.

-Пријатно смо изненађени овом наградом коју је РК „Војводина“ истински заслужио. Наша је обавеза да то поверење оправдамо резултатима које ћемо постићи  такмичењем у Првој лиги–  рекао је Србољуб Милићевић.

Нови Сад, 29. октобар 2014. године