Читај ми

ХИГИЈЕНСКЕ МАРАМИЦЕ УРУЧЕНЕ ПУ „РАДОСНО ДЕТИЊСТВО“

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић и члан Градског већа за образовање Милан Ђукић уручили су пакете влажних марамица Предшколској установи "Радосно детињство", као вид превенције од новог грипа, како би малишани били што боље заштићени.

-Град је преузео све потребне акције и на синоћној ванредној седници Градског већа донели смо одлуку да ПУ „Радосно детињство“ настави са радом уз опште индивидуалне мере заштите и свакодневно праћење епидемиолошке ситуације. Нови Сад је спреман да се суочи са новим грипом, а то говори и чињеница да су акциони планови деловања сачињени још у време припреме фестивала ЕГЗИТ – истиче Павличић додајући да анема места паници и да марамица има за наредних 15 дана, а то ће како је истакао градоначелник, бити довољан период да се виде ефекти овакве заштите.

Члан Градског већа за образовање Милан Ђукић упутио је апел родитељима да као и до сада обавештавају васпитаче о разлозима зашто је дете изостало како би се добила комплетнија слика,
додајући да је набављање марамица само једна од превентивних мера које Град спроводи у циљу заштите најмлађе популације.

„Clinell“ марамице су тестиране у Великој Британији у августу ове године и тада је потврђено да формула ових марамица уништава вирус новог грипа А (Х1Н1). Наиме, „Clinell“ формулу чини јединствена комбинација 9 састојака од којих 6 моћних биоцида чини активну супстанцу. Сви ови биоциди имају другачије механизме деловања што спречава појаву отпорности бактерија током времена. Садржи само 5% алкохола, што значи да не исушује руке нити их на било који начин оштећује након вишекратне употребе.

Вртић, запослени и цео систем Предшколске установе функционише беспрекорно, нагласио је директор „Радосног детињства“ Борислав Самарџић и додао да је са донацијом марамица ниво превенције у вртићима подигнут на максимални ниво. Марамице за најмлађе обезбедила је Апотекарска установа „Нови Сад“.

Нови сад, 10.новембар 2009.године