Читај ми

КАМПАЊА ЗА ПРЕВЕНЦИЈУ ПОВРЕДА КОД ДЕЦЕ

Члан Градског већа за здравство проф. др Александра Новаков Микић присуствовала је конференцији за медије поводом кампање за превенцију повреда код деце „Сигуран свет“, коју под покровитељством Градске управе за здравство организује Инстит за јавно здравље Војводине.

- Градска управа за здравство се највише бави превентивним кампањама у којима обучавамо људе и децу како да спрече појаву болести и повреда. У оквиру ове акције Институт за јавно здравље Војводине припремио је три едукативна радна материјала на тему превенцијe повреда и тровања код деце, мини брошуру намењену родитељима, сликовницу и бојанку за децу – истакла је проф.др Новаков Микић и додала да је, о тој теми, организован и едукативни семинар за васпитаче, сараднике и здравствствене раднике вртића Предшколске установе Новог Сада.

Директор Института за јавно здравље Војводине Марија Јевтић рекла је да је покретање превентивне кампање „Сигуран свет“ било мотивисано чињеницом да годишње око 5.000 деце страда од повреда, а њих 300 бива лечено болнички.

Нови Сад, 24. новембар 2009. године