Читај ми

"КАМПАЊА ЗА ЕДУКАЦИЈУ ЗДРАВСТВЕНИХ РАДНИКА О ТЕМИ СИНДРОМ САГОРЕВАЊА, ПСИХОЛОШКА ПОДРШКА И ПОМОЋ ОБОЛЕЛИМА И ЧЛАНОВИМА ПОРОДИЦЕ“

Члан градског већа за здравство проф. др Александра Новаков Микић званично је обележила почетак Кампање за едукацију здравствених радника о теми синдром сагоревања, психолошка подршка и помоћ оболелима и члановима породице.

- Градска управа за здравство у сарадњи са Домом здравља Нови Сад покренула је ову кампању с циљем да медицинско особље буде обучено од стране психолога да пружи психолошку помоћ породицама животно угрожених болесника. Нажалост, ми немамо тзв. „Хоспис“ у који би смештали тако тешке болеснике, и због тога морамо радити на едукацији и психолошкој подршци породица које свакодневно брину о својим животно угроженим члановима – нагласила је проф. др Новаков и додала да и лекари који сваки дан пружају такву врсту помоћи имају тзв. „синдром изгарања“ и да ће део Кампање бити посвећен управо том проблему.

Кампању за едукацију здравствених радника на тему синдром сагоревања, психолошка подршка и помоћ оболелима и члановима породице, Градска управа за здравство финансирала је са 140.000 динара.

Нови Сад, 3. децембар 2009.године