Читај ми

ЈКП „СТАН“ ОСНАЖЕНО НОВИМ ВОЗНИМ ПАРКОМ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао је Јавно комунално предузеће „Стан“ у којем је обновљен возни парк.

- Веома сам поносан на дивне људе који овде раде и на резултате које су постигли. Ово је пример како се од предузећа које је било потпуно девастирано, у дуговима од око милијарду динара, са преко 400 запослених, и са другим бројим проблемима, дошло до предузећа које ради пуним капацитетом, редовно исплаћује зараде, нема дугове, као ни вишак радника у администрацији. Град је финансијски помогао куповину нових возила за теренски рад, које ће радници возити како би помагали суграђанима обављаjући разне активности на одржавању јавних објеката. Такође, до краја године стиже и велика дизалица за јавну расвету у ЈКП „Стан“ и у то је Град уложио, заједно са возним парком, око 20 милиона динара ове године. Иако је „Стан“ доминантан на тржишту и одржава преко 700 стамбених зграда, ми желимо још више успеха на том комерцијалном плану, јер ће тиме бити олакшана самоодрживост предузећа. План који ми је предочило руководство ЈКП „Стан“ је да би та фирма требала бити прва у јавно-комуналном сектору која ће организовати дуалну наставу, те да ће ускоро ступити у контакт са школама које образују будуће мајсторе разних стручних усмерења – рекао је градоначелник похваливши више него успешне напоре директора Ивана Радојичића да се предузеће извуче из кризе и стабилизује. 

Директор ЈКП „Стан“ Иван Радојичић се захвалио на подршци градоначелнику Вучевићу, за кога је рекао да је први градоначелник који је икада посетио то јавно предузеће, од његовог оснивања давне 1966. године.

- У име колектива се захваљујем Граду Новом Саду на помоћи у виду набавке десет моторних возила и камионске дизалице за потребе јавне расвете. Успели смо од статуса губиташа да дуг сведемо на нулу, а данас „Стан“ уредно покрива плате из сопствених средстава, остварује добит и осваја нова тражишта - нагласио је Радојичић.

Градоначелник се осврнуо и на најновије податке о епидемиолошој ситуацији у Новом Саду.

- Јуче смо имали најбољи дан, односно резултате о присутности Ковида 19 код становништва у граду, у последњих 45 дана. Према подацима од јутрос, у питању је једноцифрен број заражених. Имамо константан тренд опадања броја инфицираних и већи број отпуста из болнице него пријема. То нам даје веру да се град боље организовао, да су грађани показали солидарност и одговорност, али нам, с друге стране, не даје за право да попуштамо мере и да кренемо у правцу којим бисмо олако нарушили тренутне резултате – истакао је Милош Вучевић.

Нови Сад, 13. август 2020. године