Читај ми

ИЗЛОЖБА „ПОЗИТИВНА СТРАНА ГРАДА“ У КУЛТУРНОЈ СТАНИЦИ „БАРКА“

Заменик градоначелника Новог Сада Игор Црнобарац присуствовао је отварању изложбе фотографија „Позитивна страна града“, у Културној станици „Барка“. Изложене фотографије одабране су на конкурсу портала  „Градске инфо“, а том приликом ауторима најуспешнијих радова додељене су награде.

Поздрављајући присутне заменик градоначелника Новог Сада Игор Црнобарац се захвалио учесницима, као и организаторима конкурса порталу „Градске инфо“ који поред тога што информише грађане, реализацијом ове и сличних активности, показује да има шири аспект утицаја на наше друштво.

- Фотографије које имамо прилику да видимо вечерас, говоре о љубави и привржености Новом Саду. Наш град одувек је инспирисао многобројне уметнике и баш посредством њихових дела многи су заволели Нови Сад и пожелели да га посете. Полако се приближавамо крају године у којој носимо титулу Европске престонице културе и не можемо, а да не будемо поносни на остварене резултате. Позиционирали смо културу на важно место које јој припада улажући како у програмске, тако и у инфраструктурне пројекте који нам остају као трајни легат за све будуће активности у овој области. Отварањем културних станица широм града, успели смо да децентрализујемо културу у Новом Саду. Да се овакви догађаји не одигравају само у центру, већ и на Клиси, Буковцу, Руменки и другим деловима града - изјавио је Игор Црнобарац.

У улози стручног жирија нашли су се члан Градског већа за културу Далибор Рожић, мр Сибила Петењи Арбутина, професор Драган Јабланов, Анкица Мићашевић и Огњана Старовић. Они су као најбољу изабрали фотографију Марије Коњик из Новог Сада.

Изложба „Позитивна страна града“ траје до понедељка, 28. новембра, у КС„Барка“, на Сланој Бари.

Нови Сад, 23. новембар 2022. годинe