Читај ми

ИЗЛОЖБА НАГРАЂЕНИХ РАДОВА СА 90. ИЗЛОЖБЕ ADC ЊУЈОРК

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић присуствовао је отварању изложбе награђених радова са 90. изложбе ADC Њујорк која ће бити одржана у Новом Саду од 27. априла до 15. октобра 2012. године. У Галерија ИТД (Институт за трансфузију дизајна), на Петроварадинској тврђави, поред градоначелника присутнима су се обратили и Бранислав Радошевић, арт директор и оснивач галерије ИТД, као и Едуард Чеховин, арт директор, званични заступник ADC NY за Југоисточну Европу, a изложбу је званично отворио покрајински секретар за културу и јавно информисање АП Војводине Милорад Ђурић.

- Велико ми је задовољство што је Нови Сад по трећи пут домаћин манифестације светског реномеа, која представља најбоље графичке радове афирмисаних дизајнера. Изложба Art Directors Club New York још један је догађај који нас повезује са развијеним европским и светским центрима културе и модерног уметничког израза. Графички дизајн и адвертајзинг заузимају важно место у времену брзих комуникација и брзог живота. На сваком кораку размењују се небројане информације и шаљу различите поруке, и конкуренција на том тржишту је веома јака. Очекујем да ће ова изложба, бројна културна дешавања, и инвестиције Града у културу, допринети да заиста будемо Европска престоница културе 2020. године, и захваљујем се свима који нас у тој намери подржавају - рекао је градоначелник Павличић.

Галерија ИТД и Град Нови Сад су по трећи пут домаћини ADC NY. На изложби су представљени најбољи графички радови афирмисаних дизајнера из целог света у области адвертајзинга који су одабрани на прошлогодиишњем конкурсу. Након њујоршке премијере најбољих награђених радова у 2011. години у категорији афирмисаних дизајнера, ова изложба се може видети у најзначанијим светским и европским престоницама културе. У ексклузивном друштву се налази и Нови Сад јер сада овдашња публика, међу реткима у свету, трећу годину за редом има прилику да види највише домете дизајна и адвертајзинга.

Нови Сад, 26. април 2012. године