Читај ми

Изложба награђених радова са 88. изложбе ADC Њујорк

Најбољи свестски радови визуелне комуникације и дизајна у Новом Саду

На данашњој конференцији за новинаре у Градској кући најављена је Изложба награђених радова са 88. изложбе ADC Њујорк. Изложбу светског значаја, који су финансијски подржали Град Нови Сад и АП Војводина, представили су помоћник градоначелника Новог Сада Владимир Копицл и оснивач и креативни директор Галерије ИТД Бранислав Радошевић.

- Нови Сад је познат по традиционалним дешавањима који сваке године доприносе богатсву културне понуде, и увек је добро када се појави нешто ново. Реч је Новосадској премијери радова највишег стандарда квалитета и интегритета у визуелној комуникацији и дизајну због чега су градоначелник Новог Сада Игор Павличић и градска управа за културу препознали ову разложну иновацију на културној мапи нашег града, подржали је, а верујем у обострану спремност да се изложба организује и наредних година- истакао је Владимир Копицл.

Позивајући Новосађане да погледају изложбу модерне уметности Бранислав Радошевић рекао је да је Art Directors Club водећа организација за интегрисане медије и први међунарондни креативни колектив те врсте.

- ADC је непрофитна организација са чланством, чија мисија је да ПОВЕЖЕ, ПРОВОЦИРА и УЗДИЖЕ мењајући свет идеја и охрабрује студенте и младе професионалце да се баве дизајном. ADC пружа плодно тле креативцима из сфера адвертајзинга, дизајна, интерактивних медија и комуникација да истражују смер у ком се мењају и зближавају те индустрије- нагласио је Радошевић.

На конференцији је најављено да ће део радова са изложбе бити поклоњен Музеју савремене уметности Војводине и Академији уметности у Новом Саду. Изложба радова награђених највишим признањем у дизајнерској индустрији свечано ће бити отворена у петак 23. априла у 20 часова, а Новосађани ће моћи да је виде до 23. маја у Галерији ИТД (Институт за Трансфузију Дизајна), поред сата на Петроварадинској тврђави.

Нови Сад, 22. април 2010. године