Читај ми

ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА „ТОКИО 2020 – ТРЕНУЦИ ЗА ПАМЋЕЊЕ” НА ГРАДСКИМ ПАНОИМА У НОВОМ САДУ

Изложба „Токио 2020 – Тренуци за памћење” отворена је у Новом Саду. Од данас па до краја одржавања Олимпијских игара у Паризу, Новосађани ће моћи на паноима у Улици краља Александра да погледају занимљиву изложбу фотографија Ивице Веселинова, дугогодишњег сарадника Олимпијског комитета Србије. Изложбу су отворили градоначелник Новог Сада Милан Ђурић, потпредседница Олимпијског комитета Србије Милица Ђуричић и председник Извршног одбора ДДОР осигурања Франческо Маши, уз присуство наших ветерана олимпијаца Зорана Панчића, Васе Мијића и Тадије Качара.
.
-Нови Сад је град спорта, али и град који се залаже за вредности које немају цену, односно вредности које надилазе материјално и подстичу нас да будемо хумани, да будемо људи великог срца и широког погледа на друштво и своје ближње. Фотографије на изванредан начин показују колико је изазова на путу постизања врхунских циљева, колико је велико и важно да сви увек дамо све од себе. Како ови спортисти на својим теренима, тако и сви ми у свакодневном животу.
Спорт нас инспирише на подвиг, на фер плеј, на тимски дух и зато Нови Сад улаже у спорт и поштује спортисте. Трудимо се да максимално улажемо у услове за тренирање, да наградимо добре резултате, али и да утичемо на младе да крену тим путем у животу – истакао је градоначелник Ђурић.

На Олимпијским играма у Токију, Србију је представљало 87 спортиста у 16 олимпијских спортова. Олимпијски тим Србије освојио је укупно 9 медаља и то 3 златне, 1 сребрну и 5 бронзаних, што је највећи број освојених медаља откако наша земља наступа самостално као Србија.

-Спорт је непредвидив, од четвртог места лако може да се дође и до последњег, зато су веома битни тимски дух и добра сарадња међу такмичарима. Захвална сам држави Србији на улагању у спорт, као и у младе наде на којима свет остаје – нагласила је потпредседница Олимпијског комитета Србије Милица Ђуричић.

Изложба је уприличена у сусрет Олимпијским играма које ће бити одржане од 26. јула до 11. августа 2024. године у Паризу.

-Изложба фотографија из Токија је прилика да се на сликовит начин подсетимо претходних Игара, тренутака радости, туге, дружења, подршке, поноса и славља. Париз као Град културе инспирисао нас је да организујемо ову дивну изложбу, а нашим представницима желимо да надмаше резултате постигнуте у Токију – рекла је члан ИО ДДОР осигурања Татјана Ракочевић.

Нови Сад, 8. јул 2024. године