Читај ми

ИЗЛОЖБА ''ДУНАВ У АУСТРИЈИ'' И КОНЦЕРТ ГРУПЕ ''ХМБЦ''

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић и амбасадор Аустрије у Републици Србији др Клеменс Koja присуствовали су отварању изложбе ''Дунав у Аустрији'', коју приређује Аустријски културни форум, а потом и концерту групе ''ХМБЦ'' који је одржан у Синагоги.

- Неговање различитости, мултикултуралност и отвореност ка свету, вредности су које повезују Нови Сад са градовима Аустрије. На тој платформи уверен сам да ћемо у будућности остварити још боље везе и сарадњу у свим важним областима. Вечерашњи концерт групе ''ХМБЦ'' пружа нам могућност да уживамо у модерној музици и жанровској разноликости аустријских виртуоза, и сигуран сам да ћемо сви понети незаборавне утиске са ове вечери – истакао је градоначелник Павличић.

Обе манифестације део су програма представљања Аустрије, која је ове године земља партнер Међународног пољопривредног сајма у Новом Саду, а тим поводом у галерији Културног центра Новог Сада уприличена је и изложба ''Густав Климт – претеча модерне'' која ће бити отворена до 18. маја 2012. године.


Нови Сад, 11. мај 2012. године