Читај ми

ИЗГРАДЊА ВРТИЋА У ВЕТЕРНИКУ НАПРЕДУЈЕ БРЖЕ ОД ОЧЕКИВАНОГ

Радови на изградњи новог објекта ПУ ''Радосно детињство'' у Ветернику, који су почели у августу прошле године, одвијају се и брже од планиране динамике, те ће, уколико временске прилике послуже, посао бити завршен почетком маја 2022. године. То је рекао градоначелник Новог Сада Милош Вучевић који је данас обишао радове и захвалио се радницима на свим градилиштима који су активни и током празника како би на време били завршени битни објекти за развој града.

- Као што се може видети у овој соби у приземљу која је намењена за јаслене групе, вртић се гради по највишим стандардима. Први пут двориште ће бити наткривено да деца увек могу да га користе. Овде ће моћи да буде уписано 250 деце у 10 група, четири јаслене и шест група за оне мало старије. Вредност ове инвестиције је 300 милиона динара. ПУ ''Радосно детињство'' креће са набавком опреме, па ће опремање тећи синхронизовано са грађевинским радовима. Ово је трећи вртић у Ветернику, а градимо нове и на Сајлову и Адицама. Буџетом за 2022. годину предвидели смо и средства за изградњу вртића на углу улица Мише Димитријевића и Кола српских сестара, на месту где је некад била полицијска станица, тако да нису били у праву неодговорни људи који су говорили да ће ту градити неки приватни инвеститор којем Град излази у сусрет. На првом месту Града Новог Сада је увек интерес Новосађана – истакао је градоначелник Вучевић.

Како је изјавио, ове године уписано је рекордних 17000 деце у вртиће, а Предшколска установа финансијски одговорно послује.

- Порасле су плате васпитачицама за 50 посто у односу на њихове зараде у тренутку кад сам постао градоначелник, а тада је и дуг ''Радосног детињства'' био милијарду динара. Данас су вртићи бесплатни за све, граде се нови објекти, а то је показатељ снаге привреде и то је победа Новосађана. Много улажемо у образовни систем. Пред нама је велика инвестиција изградње потпуно нове школе у насељу Југовићево, проширујемо капацитете вртића у Ковиљу у шта улажемо 120 милиона динара, завршавамо проширење ОШ ''Иван Гундулић, Медицинске школе, школе ''Васа Стајић'', Гимназије ''Лаза Костић'', школе ''Десанка Максимовић'' у Футогу. Имамо снажну подршку Покрајинске владе да се заврши пројекат нове школе ''Милош Црњански'' на Сателиту, која је у веома лошем стању. Сви ти пројекти су прилика да се ангажују грађевинци и то позитивно утиче на БДП и на градском и на државном нивоу – закључио је градоначелник Вучевић.

Нови Сад, 3. јануар 2022. године