Читај ми

ИЗГРАДЊА КАНАЛИЗАЦИЈЕ У НАСЕЉУ МАЛИ БЕОГРАД

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно jе са директором ЈП „Завод за изградњу града“ Дејаном Мандићем обишao насеље Мали Београд које припада територији Месне заједнице „Видовданско насеље“ у којем су пре десетак дана почели радови на изградњи канализације са циљем решавања проблема одвођења отпадних вода. ЈП „Завод за изградњу града“ је током 2014. године извело радове на изградњи 900 метара канализационе мреже у Улици Живојина Ћулума, чиме су се створили предуслови да наведене улице подслива „Главна Клиса“ добију канализацију. Канализациона мрежа, која се гради у дужини од 5.840,93 метара, припада подсливу „Главна Клиса“, а овај подслив ограничен је улицама Никанора Грујића и Младена Лесковца на северу, Газиместанске на југу, Живојина Ћулума на истоку и Темеринске улице на западу.

- Циљ нам је да се Град равномерно развија и приоритет је да сви делови града имају једнак третман и једнаке услове за живот. Надам се да ћемо у наредном мандату завршити изградњу канализационе мреже у целом Видовданском насељу. Те инвестиције су велики изазови, али на нама је да обезбедимо комуналну инфраструктуру, и убеђен сам да ће грађани приградских насеља бити задовољни оним што смо да сада урадили и што настављамо да радимо. Они деценијама чекају на канализацију, а налазе се на неколико километара од центра града и плаћају исте порезе као и сви други. Ми активно радимо на томе да сви имају равноправан третман, и грађни то увиђају - рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Канализациона мрежа биће изграђена у 30 улица у насељу Мали Београд: Малобеоградска, Призренска, Три Добра Јунака, КРАК 2 (Траса паралелна са Живојином Ћулумом), Јована Косовца, Шишатовачка, Врдничка, Александра Невског, Марије Кири, Лазе Дунђерског, Николе Танурџића, Ђорђа Кратовца, Милоша Поцерца, Миленка Стојковића, Коче Васиљевића, Софије Вујић, Нова 5, Нова 8, Нова 9, Нова 11, Нова 12, Нова 13, Нова 14, Нова 17, Нова 18, Нова 19, Нова 20, Нова 21, Нова 22.

Према речима директора ЈП „Завод за изградњу града“ Дејана Мандића преко 300 домаћинстава биће прикључено на канализациону мрежу. Уговорена вредност ове инвестиције износи 42.055.384,89 динара, извођач радова је ГП „Градитељ НС“ ДОО, а предвиђено је да радови буду завршени у року од 140 календарских дана.

Нови Сад, 28. март 2016. године