Читај ми

ИЗГРАДЊА ВРТИЋА У РАДНИЧКОЈ ТЕЧЕ ПЛАНИРАНОМ ДИНАМИКОМ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић обишао је радове на изградњи новог објекта ПУ ''Радосно детињство'' у Радничкој улици. За потребе ПУ "Радосно детињство" Нови Сад, објекат површине око 3500 м2 ће бити изграђен на локацији између улица Радничке, Стражиловске и Булевара Цара Лазара на парцели 772/1. К.О. Нови Сад.

- Крајем децембра прошле године званично смо отворили градилиште, и поред изузетно лошег времена радови добро напредују. До краја априла требало би да објекат буде закровљен, а паралелно ћемо кренути са поступком опремања вртића, уређења дворишта и простора око вртића. До септембра, октобра објекат би требало да буде спреман за усељење. Ово је један од капиталних нових објеката које градимо у Новом Саду, и његовом изградњом требали би да решимо листу чекања – нагласио је градоначелник Павличић и подсетио на то да је 2008. године у вртиће ПУ Радосно детињство било уписано око 11 000 деце, а данас вртиће похађа преко 15 000 малишана.

Према градоначелниковим речима важна инвестиција за предшколство је и изградња централне кухиње, а како је објаснио, за ПУ се издваја 2 милијарде динара из буџета Града.

- Све инвестиције у област прешкослтва су мере којима желимо да подстичемо наталитет, јер, без обзира на повећање броја становника у Новом Саду, ове године 200 деце мање је уписано у прве разреде, и таква ситуација се мора мењати како би као друштво напредовали – истакао је Игор Павличић.

Директор ПУ Радосно детињство Борислав Самарџић изразио је задовољство нивоом улагања Града у предшколство у ситуацији економске кризе и најавио да ће Централна кухиња бити завршена у јуну ове године. Нови вртић у Радничкој улици, спратности П+1, са 19 радних соба моћи ће да користи 460 деце, односно 19 група.


Нови Сад, 6. март 2012. године