Читај ми

ИСПРАЋАЈ ДЕЦЕ НА ЛЕТОВАЊЕ У БАОШИЋЕ

Члан Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци Милан Ђукић заједно са начелницом ресорне управе Вером Гркавац испратио је 36 ромске деце основношколског узраста, као и десеторо деце без родитељског старања, који су у пратњи васпитача отишли у одмаралиште Црвеног крста у Баошиће. Деца ће боравити на мору од 6. до 15. јула 2012. године.

- Веома ми је драго што седми пут за редом Град Нови Сад шаље децу у летовалиште Црвеног крста у Баошићима. Надам се да ће се лепо провести, а будући да су добра деца и добри ђаци сигуран сам да ће и наш град представити у најбољем светлу - изјавио је Милан Ђукић и додао да је Град Нови Сад је издвојио средства и за летовање 25 деце из енклава са Косова и Метохије, која ће у истом одмаралишту боравити у августу месецу.

Деца која ће летовати у Баошићима одабрана су на предлог Основних школа "Душан Радовић", "Јожеф Атила", "Доситеј Обрадовић"  ,"Вук Караџић" и "Вељко Влаховић" , као и Центра за социјални рад Града Новог Сада, а критеријум за избор деце био је њихов успех у школи.

Према речима секретара Црвеног крста Новог Сада Страхиње Гобељића на десетодневном одмору у Баошићима о деци ће бринути реализатори летње школе подмлатка Црвеног крста, као и лекари, медицинске сестре, учитељи пливања и спасиоци. Такође,  биће организоване различите радионице намењене основношколском узрасту.

За летовање ове деце Град Нови Сад је преко Градске управе за социјалну и дечију заштиту издвојио око 1, 5 милиона динара као и ланч пакете, воду и сокове за пут и мајице.

Нови Сад, 5. јул 2012. године