Читај ми

ИНТЕНЗИВНО УЛАГАЊЕ У ПУТНУ ИНФРАСТРУКТУРУ СРЕМСКЕ КАМЕНИЦЕ

Заменик градоначелника Новог Сада Милан Ђурић обишао је радове на асфалтирању Улице Џона Фронтигама на Татарском брду у Сремској Каменици. У тој улици у току су радови које изводи ЈКП „Пут“ на поправци стаза, коловоза и саобраћајне сигнализације.

- Током ове године Град Нови Сад је инвестирао око 25 милиона динара за поправку коловозне конструкције и асфалтирање улица у дужини од пет километара у Сремској Каменици. У неким улицама још трају радови, тако да сада присуствујемо санирању стаза, коловоза и саобраћајне сигнализације у дужини од 180 m у Улици Џона Фронтигама, чија је вредност 3,6 милиона динара. У сталној смо комуникацији са представницима месних заједница и у складу са њиховим потребама и приоритетима опредељујемо средства. У сарадњи са МЗ „Сремска Каменица“ у периоду од 2013. до 2020. године уложили смо око 690 милиона динара за изградњу и одржавање инфраструктуре. Jедна од најважнијих инвестиција била je изградња кружног тока код Института што је допринело ефикаснијем саобраћају и већој безбедности. Тај пројекат вредан 90,5 милиона динара реализовали смо заједно са Покрајинском владом. Такође, реконструисано је и уређено више од 60 улица за шта је издвојено око 323 милиона динара. Са радовима не престајемо ни 2021. године, а планирамо да Програмом уређења грађевинског земљишта у наредној години определимо додатна средства - рекао је Милан Ђурић и нагласио да Град води одговорну финансијску политику, што је предуслов да се интензивно ради на реализацији свих пројеката важних за побољшање квалитета живота Новосађана.

У Сремској Каменици су ове године изведени радови на поправци коловозне конструкције и асфалтирању у улицама Бранислава Букурова, Кадуљиној, Мајора Тепића, Кетрин Макфел, на Фрушкогорском путу, у улицама Николе Тесле, Цара Лазара, на Малокаменичком путу, у Војводе Бојовића, на Змајевом тргу, као и у Карађорђевој у укупној дужини од око 5 km.  Такође су изведени радови на поправци туцаничких застора у улицама Ливадској, Бранислава Букурова, Јасминовој и Горској.

Нови Сад, 24. новембар 2020. године